MUSICIANS

Michel Boulanger, cellist en oprichter van TRAFFIK KLASSIK

Studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel, vervolmaakte hij zich aan de Musikhochschule van Keulen en nam deel aan masterclasses met Janos Starker en Steven Isserlis. Van 1989 tot 1991 studeerde hij aan de Indiana University in Bloomington (USA) bij Janos Starker. Daar verdiepte hij zich in de historische uitvoeringspraktijk aan het Early Music Insitute en sloot zijn opleiding barokcello af met een Eerste Prijs bij Hidemi Suzuki in Brussel.

Michel Boulanger is actief in vooraanstaande ensembles zoals La Petite Bande, Il Fondamento, Anima Eterna, Il Gardellino en l’Orchestre des Champs Elysées. Hij is regelmatig te horen in kamermuziekformaties waaronder het ensemble WOLF en het Kuijken Quartet en verleende zijn medewerking aan verschillende cd-opnames in Europa en Japan.

Tot 2013 was hij als medeoprichter van TRAFFIK THEATER  te zien in tal van muziektheaterproducties voor kinderen in heel Europa en in de V.S . Sinds 2013 legt Michel Boulanger zich vooral toe op onderzoek naar vergeten kamermuziekrepertoire uit de 18de en 19de eeuw en de integratie ervan in een vernieuwende, hedendaagse concertpraktijk. Hij is oprichter van het sociocultureel project TRAFFIK KLASSIK.

Dirk Vandaele, viool

studeerde viool aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij specialiseerde zich in barokviool en was van 2000 tot 2016 concertmeester van het barokorkest Il Fondamento onder leiding van Paul Dombrecht. Hij is een veel geraagsd kamermusicus en verleende zijn medewerking aan tal van cd opnames en aan ensembles als La Pastorella, Ensemble Explorations en het Helios-ensemble. In 2012 en 2013 volgde hij de opleiding orkestdirectie in de klas van Daniel Gazon te Mons. Hij doceert instrumentaal ensemble aan het muziekconservatorium van Leuven. Dirk Vandaele is dirigent van het Symfonisch orkest van het conservatorium van Leuven.

Manuela Bucher, altviool

studeerde altviool en blokfluit aan het Lemmensinstituut en aan de Musikhochschule van Wuppertal. Via talrijke workshops specialiseerde zij zich in de oude muziek. Ze is lid van het barokorkest B’Rock maar speelt ook in diverse andere ensembles, waaronder Les Muffatti, Il Gardellino, Bach Concentus en Scorpio Collectief. Ze verleent regelmatig haar medewerking aan muziektheaterproductie. Haar interesse voor de middeleeuwse muziek en de vedel brengt haar samen met ensembles zoals Psallentes, Zefira Torna en Les Alchimistes.

Dymphna Vandenabeele (hobo/hautbois)

Dymphna Vandenabeele, hobo

Dymphna Vandenabeele startte op 10 jarige leeftijd hobostudies bij Jan Wauters aan het stedelijk Conservatorium te Brugge. In 2003 wordt ze laureaat van de Nationale Wedstrijd voor Muziek en Woord van Dexia en in 2008 verwerft ze de prestigieuze prijs Ingeborg Köberle aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en behaalt ze haar meester diploma voor hobo met grootste onderscheiding bij Paul Dombrecht. Drie jaar later behaalt ze eveneens met grote onderscheiding haar Master diploma voor barokhobo bij Paul Dombrecht en ontvangt ze voor de tweede maal de Ingeborg Köberle prijs.
Dymphna volgde masterclasses bij Joris Van den Hauwe, Jacques Tys, Thomas Stacy, Alfredo Bernardini en andere. Ze speelt sinds 2004 mee in gerenommeerde orkesten en ensembles in binnen- en buitenland zoals: Het Nationaal Orkest van België, de Mannheimer Hofkapelle, Anima Eterna, Il Gardellino, Bach Concentus, Il Fondamento, La Petite Bande, Les Agrémens,…

_

ASSOCIATED MUSICIANS

Griet Degyter, sopraan

is thuis is in polyfonie, barok, classicisme, romantische en hedendaagse muziek. Zowel opera, oratorium, lied als kamermuziek liggen haar. Werkte samen met dirigenten als Vladimir Ashkenazy, James Wood, Philippe Herreweghe,  Richard Egarr, Nicolas Mansfield, Paul Dombrecht, Jos Vermunt en Paul Van Nevel, met orkesten als Holland Symfonia, Akademie für Alte Musik Berlin, Concerto d’Amsterdam, Residentie Bachorkest, en Champ d’Action. Griet maakt deel uit van het Ensemble Utopia.

Lisa Goldberg, fagot

werd geboren is Australië en studeerde historische fagot bij Eric Donna Agrell in De Haag. Ze speelt zowel renaissance, barok, klassiek als romantisch repertoire. Lisa werkte samen met dirigenten en befaamde musici als Philippe Herreweghe, Jos van Immerseel, Skip Sempe, Sigiswald Kuijken, Philippe Pierlot, Marcel Ponseele, Masaaki Suzuki, Ian Bostridge,  Sonia Prina, Paul Dombrecht, Marc Minkowski, Paul McCreesh, Rene Jacobs. Lisa is lid van Winds Unlimited en trad als a solist op met het ensemble Les Muffatti.

Nicola Boud, klarinet

werd geboren is Australië en studeerde historische klarinet bij Eric Hoeprich in De Haag. Ze is klarinet-solo van het Orchestre des Champs Elysées (Philippe Herreweghe) en speelt vaak in het Freiburger Barockorchester, Le Cercle de l’Harmonie, l’Orchestre Revolutionnare et Romantique, Anima Eterna, Le Concert Spirituel. Meer en meer wordt ze als kamermusicus gevraagd in belangrijke Europese festivals zoals het Edinburgh International Festival.

Madoka Nakamaru, viool

Madoka Nakamaru kwam in 2006 uit Japan naar België om bij Sigiswald Kuijken te studeren. In 2009 Madoka sloot ze haar studies af met een Diploma aan het Brussels Conservatorium. Madoka is naast een getalenteerd violiste ook een gedreven onderzoekster en altijd op zoek om naar authenticiteit. Ze is actief in heel wat kamermuziekformaties als Lingam en Ensemble Vendetta en in orkesten als Hildebrandt Consort, Les Muffatti, Les Agrémens, Il Gardelino, Currende, Orchestra van Wassenaer, Bach Concentus, Red Herring, Ensemble Apotheosis, Bach Plus etc….

Jan Vandenborre, fluit

studeerde traverso bij Barthold Kuijken. Aan de Schola Cantorum Basiliensis volgde hij cursussen renaissancefluit. Concerten met Ex Tempore, Das Neue Orchester, Concert Royal Köln, Les Menus Plaisirs du Roy, Huelgas ensemble, Collegium Vocale Gent, Il Fondamento, Les Agrémens en Il Gardellino voerden hem naar Frankrijk, Nederland, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk, Hongarije, de Verenigde Staten en Japan.

Christopher Palameta, hobo

was van 2003 tot 2007 lid van het Canadese Tafelmusik Baroque Orchestra. In Europa werkte hij samen met befaamdste ensembles als Die Kölner Akademie, Les Musiciens du Louvre, Le Concert Spirituel, La Simphonie du Marais, Le Palais Royal, Le Concert Lorrain, Ensemble Les Surprises, Le Cercle de l’Harmonie. Met zijn eigen ensemble Notturna nam hij heel wat CD’s op met speciale aandacht voor de muziek van Johann Gottlieb Janitsch. Zijn solo CD’s krijgen uitstekende kritieken.

Nicola Boud, klarinet

werd geboren is Australië en studeerde historische klarinet bij Eric Hoeprich in De Haag. Ze is klarinet-solo van het Orchestre des Champs Elysées (Philippe Herreweghe) en speelt vaak in het Freiburger Barockorchester, Le Cercle de l’Harmonie, l’Orchestre Revolutionnare et Romantique, Anima Eterna, Le Concert Spirituel. Meer en meer wordt ze als kamermusicus gevraagd in belangrijke Europese festivals zoals het Edinburgh International Festival.